Naomi

Je proeft de herfst!

Dat pompoensoep echt bij de herfst hoort weten we allemaal. Wij hebben meteen een pompoen ingeslagen en deze heerlijke pompoensoep gemaakt. We willen niet opscheppen, (of eigenlijk nog wel, een tweede bord) maar wat was het lekker zeg! Het is ook nog eens supersimpel te maken en zo klaar.

Waar wacht je nog op? Ga ‘m maken!

Wat heb je nodig? (voor 6 porties)

  • 1 flespompoen
  • 2 winterpenen
  • 3 sjalotten
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • stukje gember
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter water

Wat moet je doen?

  • Was de groenten en schil de pompoen. Halveer ‘m en verwijder de pitten. Snijd ‘m vervolgens in stukjes. Snijd ook de wortel in stukken. Pel de knoflook en de sjalotten en versnipper ze daarna. Schil de gember en snijd een stukje zo groot als twee dobbelstenen in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ook die in stukjes. Pers tot slot de sinaasappel uit.
  • Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember in 3 minuten op laag vuur. Voeg dan ook de pompoen en de wortel toe. Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur mee en schep het mengsel af en toe om.
  • Voeg het water toe en breng dat samen met appel, sinaasappelsap en de groentenbouillonblokjes aan de kook.
  • Laat de soep met de deksel op de pan 20 minuten koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng het eventueel op smaak met wat (cayenne)peper.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: AH | Beeld: Unsplash