De lekkerste havermoutkoekjes ooit gemaakt!

Havermoutkoekjes zijn vaak droog, smaakloos en gewoon niet wat je ervan gedacht had. Tot nu toe! Deze havermoutkoekjes maken alle verwachtingen waar. Geur, smaak en textuur: alles klopt.

Cuisine Magazine zei niet voor niets dat dit de beste havermoutkoekjes zijn die ze ooit geproefd hebben!

Wat heb je nodig? (voor 36 koekjes)

  • 710 gram havermout
  • 475 gram bloem
  • 355 gram rozijnen
  • 5 gram baking soda
  • 5 gram bakpoeder
  • 5 gram zeezout
  • 235 gram ongezouten roomboter
  • 235 gram suiker
  • 235 gram bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 9 gram vanille extract

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem, baking soda, bakpoeder en zout door elkaar en zat dat even opzij.
  • Mix vervolgens de boter, suiker, bruine suiker, eieren en vanille door elkaar met een handmixer tot het een luchtige textuur heeft en het een beetje lichter van kleur wordt.
  • Meng nu het bloemmengsel door het botermengsel heen totdat er geen bloem meer zichtbaar is.
  • Schep nu de havermout en de rozijnen erdoor.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Gebruik per koekje twee eetlepels deeg en zorg dat ze genoeg ruimte hebben om een beetje uit te lopen. Doe het deeg op de bakplaat en bak de koekjes in 11-13 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Laat de koekjes 2 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Geniuskitchen