Ingrediënten
  • 1 flespompoen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 300 gram risottorijst
  • 120 milliliter witte wijn
  • 4 eetlepels Panko (Japans broodkruim)
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • grof zeezout
  • 125 gram feta
  • olijfolie

pompoenrisotto
Dit is echt ultiem comfort food

Comfort food is meestal niet erg gezond. Pizza, patat, chocola, het is allemaal comfort food. Deze overheerlijke pompoenrisotto valt wat ons betreft ook onder deze categorie. Het is hartig, smeuïg en je werkt het zo naar binnen. Eet het uit een kom of op een bord. De zoete pompoen gecombineerd met de zoute feta en het pittige strooisel van Panko en chilivlokken stilt de trek en doet ook de innerlijke mens goed.

Wij zijn dol op dit gerecht.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de pompoen in stukjes van zo’n 2 centimeter. Je hoeft niet vooraf te schillen. Heb je geen zin om een pompoen te slachten of kun je er geen vinden? Dan volstaat een doosje uit de diepvries van zo’n 400 gram ook. Let er dan wel op dat je gerecht dan geen bite heeft maar heel zacht wordt.
  • Meng 1 eetlepel olijfolie met een beetje peper en zout door de blokjes pompoen. Doe de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet het een halfuur in de voorverwarmde oven.
  • Snipper ondertussen de ui en kook een liter water voor de bouillon. Houd dit aan de kook in een pannetje op het vuur.
  • Verhit een grote hapjespan en doe hier wat (olijf)olie in. Fruit de ui tot-ie glazig ziet.
  • Zodra de ui klaar is voeg je de risotto toe. Bak dit totdat de korrels glazig zien.
  • Blus de risotto af met de witte wijn. Als alle wijn is opgenomen kun je langzaamaan de bouillon toevoegen. Voeg steeds een beetje toe en laat het helemaal opnemen voordat je meer toevoegt.
  • Na 16 tot 20 minuten zou de risotto helemaal gaar moeten zijn.
  • Als je risotto staat te pruttelen maak je de topping. Meng 4 eetlepels Panko met de tijm, chilivlokken en een beetje zeezout. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een lepel olijfolie in. Bak het mengsel totdat de Panko bruin kleurt. Doe in een kommetje en zet apart.
  • Als de pompoen gaar is haal je het uit de oven. Doe de helft in een kom en pureer dit met de staafmixer. Meng de puree door de risotto. Schep de andere helft van de pompoen over de risotto.
  • Serveer de pompoenrisotto met blokjes feta of verkruimel de feta erover. Stooi het Pankomengsel erover voor een lekkere pittige bite.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is de vegetarische risotto van je dromen; zo lekker en romig!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Denise Kortlever – ‘Pompoenrisotto’ uit All Day Bowls | Beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 1 flespompoen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 300 gram risottorijst
  • 120 milliliter witte wijn
  • 4 eetlepels Panko (Japans broodkruim)
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • grof zeezout
  • 125 gram feta
  • olijfolie