Sabine

Daarnaast is deze broccolipizza ook nog eens koolhydraatarm

Pizza’s, er zijn mensen die ze niet lekker vinden, maar veel mensen zul je geen ‘nee’ horen zeggen tegen een lekkere pizzapunt. Tenzij diegene op de lijn let. Maar ook daar is een oplossing voor: deze glutenvrije broccolipizza.

We schreven eerder al eens over een bloemkoolpizza, maar je kunt ook een prima pizza maken met broccoli. Is minstens net zo lekker als de variant met bloemkool.

Dit heb je nodig voor de broccolibodem:

  • 1 kleine broccoli
  • 2 eieren
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram mozzarella
  • snufje zout
  • snufje peper
  • halve theelepel Italiaanse kruiden (optioneel)

Dit heb je nodig voor de toppings:

  • 55 milliliter pizzasaus
  • 100 gram geraspte kaas
  • groenten naar keuze

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de broccoli in een keukenmachine en zet deze aan tot de broccoli net zo fijn is als rijst.
  • Doe de broccoli in een grote kom en bedek deze met plastic. Ze het daarna 1 tot 2 minuten in de magnetron. Laat het 1 minuut koelen en gebruik doe de broccoli daarna in een schone theedoek. Knijp het vocht uit de broccoli en doe de broccoli in een kom.
  • Breek de eieren in de kom en voeg de kaas, zout, peper en kruiden toe. Roer dit goed tot het is vermengd. Verdeel daarna het mengsel over de bakplaat. Zorg dat de broccoli gelijk is verdeeld over de hele plaat.
  • Bak de korst in 10 tot 12 minuten tot het knapperig is en lichtbruin. Haal de plaat daarna uit de oven en smeer de pizzasaus over de broccoli. Verdeel daarna de geraspte kaas over de pizza en voeg eventueel nog groentes toe. Zet het daarna nog even in de oven tot de kaas is gesmolten.

Meer pizza-ideeën opdoen? Bekijk deze recepten dan eens:

Bron: Gimme DeliciousBeeld: Videostill YouTube Layla Atik