Christel

Wat een heerlijk hapje

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een lekker toetje te maken. Deze perziklasagne is daar het perfecte voorbeeld van. Met slechts een paar ingrediënten maak je dit heerlijke dessert, dat bij iedereen in de smaak valt! Waar wacht je nog op?

Wat heb je nodig?

  • 8 kleine perziken, in plakjes gesneden
  • 50 gram suiker
  • 45 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 35 á 40 Maria biscuits
  • 480 milliliter slagroom
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • sap van een halve citroen
  • geschaafde amandelen naar wens (optioneel)

Wat moet je doen?

  • Combineer de bruine suiker, suiker en kaneel in een kom en voeg hier de perziken aan toe. Zorg dat ieder plakje perzik bedekt is met het suikermengsel. Schenk vervolgens nog wat citroensap over de perziken.
  • Zet de kom dertig minuten in de koelkast.
  • Doe de slagroom, poedersuiker en vanille extract in een andere kom en klop dit net zo lang tot er zachte pieken in het mengsel ontstaan.
  • Bekleed een lasagneschaal met een doorsnede van 20 centimeter met een laag Maria biscuits.
  • Verspreid hierover een derde van het slagroom en leg hier een derde van de peren op. Verdeel wat van het amandelschaafsel over de perziken.
  • Herhaal dit proces drie keer.
  • Zet de schaal minstens twee uur in de koelkast.

Variatietips:

  • Gek op shortbread? Deze koekjes kun je ook gebruiken voor de lasagne. Ook lange vingers lenen zich goed voor deze perziklasagne, alleen heb je dan wat meer koekjes nodig.
  • Wil je de lasagne iets steviger maken? Gebruik dan niet 480 milliliter slagroom, maar 280 milliliter slagroom en 200 gram mascarpone.

Probeer ook:

Bron: Delish | Beeld: videostill