Sabine

Met dit sausje smaakt je stukje vlees heel anders!

Veel liefhebbers van het bruisende bruine drankje tikken regelmatig een lekker glaasje koude cola naar achteren, maar ermee koken doen er niet veel. Toch schijnt het best lekker te zijn om je kip of ander vlees met cola te marineren. Dus waarom ook niet: bij deze een recept voor cola-barbecuesaus.

Dit heb je nodig:

  • 360 millliter cola
  • 360 milliliter ketchup
  • 6 eetlepels Worcestershiresaus
  • 4 eetlepels steak saus (zoals Argentina steak & grill van de AH)
  • 1 eetlepel (Chipotle) Tabasco
  • 1.5 theelepel uienpoeder
  • 1.5 theelepel knoflookpoeder
  • peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Zet een pannetje op het vuur en doe daarna alle ingrediënten voor de saus in de pan. Breng het al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur zacht zodra het mengsel kookt. Laat het daarna zachtjes opstaan voor de duur van 15 tot 20 minuten. Roer regelmatig tot de saus dik is geworden.
  • Serveer de saus onmiddellijk of schenk het in een glazen pot. Laat het afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Op deze manier is de saus nog een aantal weken houdbaar.

Probeer ook:

Bron: Recipe Girl Beeld: Videostill YouTube Ich koche heute…