Ingrediënten
  • 500 gram orzo pasta
  • 100 gram olijven in plakjes
  • 200 gram peperoni in stukjes
  • 1 groene paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 chilipeper in kleine stukjes
  • 230 gram mozzarella
  • 160 milliliter olijfolie
  • 60 milliliter azijn
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel peterselie
Naomi
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram orzo pasta
  • 100 gram olijven in plakjes
  • 200 gram peperoni in stukjes
  • 1 groene paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 chilipeper in kleine stukjes
  • 230 gram mozzarella
  • 160 milliliter olijfolie
  • 60 milliliter azijn
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel peterselie

Heerlijk voor een warme zomerdag

Niks zo lekker als een goede pastasalade. Wij gebruiken vaak penne voor zo’n lekkere salade, maar heb je al weleens een salade gemaakt met Orzo? Deze rijst-achtige korrels zijn perfect voor een salade en heel smaakvol. Probeer het snel en maak deze heerlijke Orzo salade.

Wat moet je doen?

  • Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet het daarna af en spoel het af met wat koud water.
  • Meng de gekookte orzo met de olijven, paprika, peperoni, chilipeper, tomaatjes en mozzarella.
  • Maak een dressing van azijn, olijfolie, uienpoeder, oregano, knoflookpoeder, suiker, peterselie, basilicum en peper.
  • Giet de dressing over de salade en zet de salade in de koelkast tot het genoeg is afgekoeld.

Lees ook: Deze heerlijke eenpersoons-cheesecake maak je binnen 5 minuten!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The stay at home chef | beeld: videostill the stay at home chef