Ingrediënten
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 45 gram roomboter
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 45 gram bloem
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter volle melk
  • 340 gram tonijn, uitgelekt
  • 300 gram (diepvries) erwten
  • 200 gram cheddarkaas, geraspt
  • 90 gram broodkruimels
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
26 september 2019
45 min.
4 pers.

Dit gaan we vaker maken!

In de herfst en in de winter zijn ovenschotels bij ons niet aan te slepen. Ovenschotels zijn altijd makkelijk om te maken en de oven doet het meeste werk. Onlangs probeerden we deze pasta-ovenschotel met tonijn en kaas uit. Het gerecht was overheerlijk en we gaan het zeker vaker maken!

Dit is hét voorbeeld van comfort food.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pasta-ovenschotel?

  • Kook de pasta volgens de verpakking en giet af.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal (ongeveer 22 x 33 cm) in.
  • Smelt de roomboter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe als de boter is gesmolten. Sauteer de ui zo’n 5 minuten.
  • Voeg de knoflook en bloem toe en roer goed door. Bak de bloem ongeveer 2 minuten.
  • Schenk de bouillon geleidelijk in de pan terwijl je blijft roeren.
  • Voeg vervolgens de melk toe.
  • Draai het vuur laag en laat de saus dik worden.
  • Voeg de tonijn en erwten aan de saus toe en roer goed door.
  • Roer daarna de pasta en de cheddarkaas door de saus en hevel de pasta over in de ovenschaal.
  • Doe de broodkruimels in een kommetje en voeg de parmezaanse kaas en olijfolie toe. Roer door met een vork.
  • Verdeel het kruimmengsel gelijkmatig over de pasta.
  • Bak de pasta-ovenschotel zo’n 20 tot 25 minuten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Franse uiendipsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Stay At Home Chef | Beeld: Videostill The Stay At Home Chef

Ingrediënten
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 45 gram roomboter
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 45 gram bloem
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter volle melk
  • 340 gram tonijn, uitgelekt
  • 300 gram (diepvries) erwten
  • 200 gram cheddarkaas, geraspt
  • 90 gram broodkruimels
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie