Ingrediënten
  • 350 gram pasta naar keuze
  • 500 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een halve ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 460 milliliter slagroom
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • een snufje paprikapoeder
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 80 milliliter witte wijn
30 min.
6 pers.

Pasta Alfredo is romig en heerlijk

Er gaat niks boven een goed bord pasta. Deze pasta Alfredo met garnalen is een genot om te maken, te zien en vooral om op te eten. Daarbij is het ook nog eens heel simpel. Niemand zal doorhebben dat je maar een half uurtje in de keuken gestaan hebt. Het smaakt voortreffelijk. Bellissimo!

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de verpakking met een snufje zout.
  • Kruid de garnalen met peper, zout en paprikapoeder. Zet vervolgens een pan op middelhoog vuur en doe hier wat olijfolie in.
  • Bak de garnalen in 2 minuten per kant gaar totdat ze niet meer doorzichtig zijn. Haal ze daarna uit de pan en zet ze even apart.
  • Doe nu 2 eetlepels boter in dezelfde hete pan en bak hier de ui in totdat deze zacht en goudbruin is.
  • Voeg daarna de knoflook toe en bak dit een minuutje mee. Roer nu de witte wijn erdoorheen en laat dit inkoken tot er nog ongeveer 25 procent van het vocht over is.
  • Roer nu de slagroom erdoor en kook dit 2 minuten.
  • Bestrooi het geheel nu met de Parmezaanse kaas en roer het nog een keer door.
  • Roer de gekookte pasta en de garnalen door het geheel heen, totdat alles goed bedekt is met saus. Doe de fijngehakte peterselie erover en eventueel nog wat meer Parmezaanse kaas.

Lees ook: Is melk goed voor elk? Dit doet zuivel met je lichaam

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Natasha’s kitchen | Beeld: videostill Natasha’s kitchen

Ingrediënten
  • 350 gram pasta naar keuze
  • 500 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een halve ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 460 milliliter slagroom
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • een snufje paprikapoeder
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 80 milliliter witte wijn