Soms heb je alleen een paar goede ingrediënten nodig voor een heerlijk bord comfort food. Deze Pasta al Limone is daar het perfecte voorbeeld van: romige saus met een frisse citrustwist, fluweelzachte room, zoute Parmezaanse kaas en geurige basilicum. In slechts 20 minuten staat dit zonnige, Italiaanse gerecht op tafel — ideaal voor een doordeweekse avond of een lichte zomerse maaltijd.
Bereidingswijze:
-
Kook de pasta
Kook de spaghetti in ruim gezouten water tot al dente (volg de verpakking, meestal 8-10 min). Bewaar 100 ml van het kookwater en giet de rest af. -
Maak de citroensaus
Verhit de boter in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg knoflook toe en fruit kort (±1 min, niet bruin laten worden). Voeg dan citroenrasp toe en bak 30 seconden mee. -
Voeg room en citroensap toe
Roer de room en het sap van een halve tot hele citroen erdoor. Laat 2-3 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper. -
Meng de pasta en kaas
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus, samen met een beetje van het kookwater. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng tot een romige saus. Voeg eventueel extra kookwater toe als het te dik is. -
Afmaken met basilicum
Zet het vuur uit en voeg de verse basilicum toe. Meng goed. -
Serveren
Serveer direct, eventueel met nog wat extra Parmezaanse kaas, zwarte peper en een straaltje olijfolie.