Paasrecept om van te smullen: feestelijke ijstaart van Hertog

Redactie Kookfans
15 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 bak Hertog IJssalon Feestje (850 milliliter)
  • 450 gram roombotercake
  • 250 gram mascarpone
  • 100 milliliter slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 24 gram Klop-fix
  • 5 wafelbiscuits
  • 10 aardbeien
  • 2 takjes munt
  • 20 mini-marshmallows

Je maakt ‘m met de nieuwste ijssmaak van Hertog

Wil jij je familie en vrienden tijdens de paasbrunch verrassen met een feestelijk dessert? Dan hebben we een heerlijk recept voor je achter de hand, waarvoor je heus niet uren in de keuken hoeft te staan. Je maakt ‘m met de nieuwste smaak van Hertog, Hertog IJssalon Feestje: een combinatie van romig aardbeienijs en ijs met marshmallowsmaak. Klinkt nu al alsof er weinig mis kan gaan. Afijn, zó ga je te werk!

Zo maak je de feestelijke ijstaart:

  • Bekleed 2 borden met bakpapier. Schep met een ijslepel 12 grote bollen van het Hertog-ijs en leg ze op het ene bord. Schep op het andere bord 6 kleinere bolletjes. Zet de borden in de vriezer.
  • Snijd de roombotercake over de lengte in 3 plakken van gelijke dikte. Leg de plakken op een feestelijke schaal met de buitenkant naar beneden. Vorm met de cake een rechthoek van ongeveer 15 x 20 cm. Snijd de plakken daarvoor iets bij indien nodig.
  • Mix in een kom de mascarpone met de slagroom, poedersuiker en klopfix stijf. Verdeel het in een dikke laag over een cakebodem. Zet de schaal 30 minuten in de koelkast.
  • Breek de wafels in stukjes van 3 cm. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pluk de blaadjes van de takjes munt.
  • Verdeel de bollen ijs in 4 rijen van 3 bollen over de mascarponecrème op de taart. Druk ze iets aan. Leg de 6 kleinere bollen tussen de grote bollen.
  • Versier de taart met de stukjes wafel, aardbeien, mini-marshmallows en muntblaadjes. Snijd de ijstaart aan de paastafel in plakken en serveer.
  • Geniet ervan samen!

Lees ook: Paasrecept met een twist: gevulde eieren met bacon en jalapeño

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron en beeld: Hertog