Christel

Wij weten wat we straks gaan maken

Citroen in een cake, taart of in koekjes; wij vinden het heerlijk. Alleen al bij het idee gaan wij watertanden. Lust jij net zo graag citroentraktaties als wij? Dan vind je deze citroenrepen vast heerlijk.

Wat heb je nodig voor 8 repen?

Voor de bodem:

  • 120 gram koude boter, in stukjes gesneden
  • 100 gram suiker
  • 130 gram bloem

Voor de citroenlaag:

  • 130 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed dit tot een deeg.
  • Bekleed een bakvorm (ongeveer 15 x 15 x 4 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm.
  • Bak de bodem 20 minuten in de oven.
  • Voor de citroenlaag: doe alle ingrediënten in een kom en klop dit net zo lang tot de suiker is opgelost.
  • Laat de custard rusten voor 10 minuten. Klop het geheel daarna nog een keer goed met een garde en schenk het daarna over de koekjesbodem heen.
  • Schuif de bakvorm opnieuw in de oven en bak de traktatie 20 á 25 minuten.
  • Laat het helemaal afkoelen voor deze wordt gesneden en geserveerd. Maak de citroenrepen nog lekkerder door er wat poedersuiker overheen te doen of zelfs meringue.

Lees ook: deze citroentaart is binnen 1 minuut klaar en hoeft niet in de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Rock Recipes | Beeld: Lemon Bars door John onder de licentie CC by 2.0