Kookfans

Wees eens creatief met brood!

Iedereen heeft weleens brood wat niet meer lekker is. Het is net te oud, maar weggooien is ook zonde. We hebben wat leuke en lekkere ideeën om er toch van te genieten. Weggooien is echt zonde!

Heb je weinig tijd en baal je dat je weer oud brood moet eten? Doe er dan wat kaas op en doe het 1 minuut in in de magnetron, ook de kinderen vinden het heerlijk! Eventueel kun je er een plakje ham bij doen. Dit is heel simpel en lekker maar niet echt creatief. Op de volgende pagina staan wat leuke tips voor als er meer tijd is.

Wentelteefjes

De laatste jaren worden ze een stuk minder gemaakt, heel zonde want ze zijn heerlijk! Je kunt ze maken zoals je wilt maar onderstaand recept van grootmoeder is echt heerlijk.

Je hebt nodig voor 8 sneetjes:
– 3 eieren
– 250 ml melk
– vanillesuiker
– klein beetje kaneel
– klontje boter

Roer de ingrediënten in een kommetje en haal ze door het mengel. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze licht bruin. Je kunt ze nu serveren. Eventueel met wat stroop of poedersuiker.

Balletjes voor in de soep

Haal de korsten van het brood af laat ze weken in melk. Knijp ze uit en maak er balletjes van. Klop 2 eieren en leg de balletjes er in. Rol ze vervolgens in paneermeel en bak ze lichtbruin in een scheutje olie. Je kunt ze eventueel op smaak brengen met wat peper en zout. Dit is echt een aanrader!

Paneermeel

Snij de korsten van het brood af en doe ze een half uurtje in de oven op 150 graden. Vermaal het brood tot paneermeel, eventueel met behulp van een keukenmachine. Echt heerlijk voor gehaktballen en gezond!

Tot slot nog een hele simpele. Smeer wat olijfolie op het brood en leg hem 10 minuten in de oven. Heerlijk voor luxe beleg zoals carpaccio! Heb jij nog leuke ideeën? Delen mag!


Lees ook: Deze sangria blanca met Licor 43 is heerlijk tijdens de warme zomerdagen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Beeld: Pexels