Naomi
30 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram roomboter
  • 75 gram kandijsuiker
  • 100 milliliter kandijstroop
  • 3 eierdooiers
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 1 eetlepel kaneel

Deze bastognekoeken zijn gevaarlijk lekker!

Bastognekoeken zijn heel gevaarlijk. Niet omdat ze giftig zijn, maar omdat ze zó ontzettend lekker zijn en je het hele pak zo leeg kunt eten. Het zijn gewoon enorm lekkere koekjes. Kookfans heeft een manier gevonden om ze nóg lekkerder te maken (ja, het kan!), namelijk door ze zelf te maken. 

Het is leuk en vooral heel erg lekker om bastognekoeken zelf te maken.

Wat moet je doen?

  • Meng in een grote kom het bakmeel, boter, kandijstroop en eierdooiers door elkaar tot het een gladde massa vormt.
  • Voeg het zout, kaneel en kruidnagelpoeder toe en roer dit door de massa heen.
  • Dek de kom af met een theedoek en zet het minimaal een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier platte hoopjes deeg over. Hou er rekening mee dat het deeg in de oven nog een beetje uitloopt.
  • Doe de bakplaat met de deeghoopjes voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven en er ontstaan heerlijke bastognekoeken.

Geniet ervan!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Kokswereld | Beeld: videostill