Ingrediënten
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 80 gram fijngehakte hazelnoten
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
30 min.
6 - 8 pers.

Heerlijke traditionele Fryske dúmkes!

Een lekker koekje bij de thee of bij de koffie, wie houdt daar nu niet van? Wij in ieder geval wel en van deze Fryske dúmkes worden we al helemaal blij! En wist je dat je de heerlijke koekjes met een bijzondere smaak en een goede bite hartstikke makkelijk zelf kunt maken?

 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de hazelnoten grof en meng ze met bloem en zout.
  • Maak in dit mengsel een kuiltje en doe hier suiker, boter, specerijen en de eieren in.
  • Kneed alles door elkaar tot een glad en stevig deeg.
  • Druk het deeg plat en verpak het in huishoudfolie.
  • Laat het deeg ongeveer dertig minuten opstijven in de koelkast.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek.
  • De dikte van het deeg moet ongeveer 1 centimeter dik blijven.
  • Snijd de randjes van het deeg eraf en snijd de rechthoek in koekjes van ongeveer vier bij vijf centimeter.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar.

Lees ook: Dineren als koningin Elizabeth: zo ziet haar dagmenu eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Friesland Post | Beeld: videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 80 gram fijngehakte hazelnoten
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel