Robby
60 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 450-500 gr aardappels
  • 250 gr prei
  • 1 rookworst
  • 1 kleine ui
  • 3-4 schijven ananas
  • geraspte kaas

Heerlijk, een ovenschotel! Makkelijk en smaakvol!

Ovenschotels zijn een makkelijke manier om met zo min mogelijk moeite een smaakvolle maaltijd op tafel te zetten. Je gooit alles in een schaal, schuift het de oven in en het enige wat je nog hoeft te doen is afwachten.

De keuken is geen troep, je hebt nog even wat extra tijd voor jezelf en je hebt er nauwelijks afwas van. Daarnaast gaat de hele keuken heerlijk ruiken en mengen smaken op een heerlijke manier met elkaar in de ovenschaal. Deze schotel is daar een perfect voorbeeld van: kleine moeite met een groots resultaat. Je hebt voor dit heerlijke gerecht maar 6  ingrediënten nodig en het hele gezin zal ervan smullen. Alles zit erin; vlees en groente én zelfs een beetje fruit. Je bent in één keer dus klaar. Een perfect recept voor door de week, maar ook als je in het weekend weinig zin hebt om uren in de keuken te staan is dit een ideale uitkomst. Klik snel door naar de volgende pagina om de benodigdheden en het recept te zien!

 Hoe maak je het? 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappels en snijd ze in plakjes.
  • Kook de aardappelschijfjes circa 10 minuten in een pan met kokend water.
  • Ondertussen snijd je de prei, rookworst en ui in stukjes.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de prei circa 3-4 minuten aan.
  • Voeg daarna de plakjes rookworst toe en bak dit nog een minuut of 5 mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal. Schep hier het preimengsel overheen.
  • Leg hier de schijven ananas op.
  • Verdeel de rest van de aardappelschijfjes over de ovenschotel.
  • Strooi als laatste de geraspte kaas over de ovenschotel.
  • Zet het geheel ongeveer 25 minuten in de oven totdat de aardappelschijfjes zacht zijn en de kaas lekker gesmolten is.
  • Eet smakelijk!

Bron: Lekker & Simpel


Pagina 2/2