30 min.
6 pers.

Zo maak je heerlijke arretjescake!

De arretjescake, wiens oma heeft heeft deze niet regelmatig op tafel gezet? De lekkere chocoladesmaak in combinatie met de heerlijke crunchy bite van de koekjes.. Heerlijk! Het lijkt misschien heel moeilijk te maken, maar niets is minder waar. Probeer dit recept maar eens!

Oorsprong

De arretjescake komt oorspronkelijk uit een promotieboekje van Nederlandsche Oliefabrieken (NOF) Calvé-Delft. Calvé voerde in die twee soorten vet; Delfia, een soort frituurvet van kokosvet en Delfrite, een soort margarine. In reclameboodschappen werd het stripfiguur ‘Arretje Nof’ gebruikt en arretjescake was recept nummer 100 uit het promotieboekje. De cake kon van beide producten gemaakt worden. Tegenwoordig maken we arretjescake op een iets andere manier; kijk maar eens op de volgende pagina.

Wat moet je doen?

  • Neem een cakevorm en bedek deze met huishoudfolie.
  • Breek de koekjes in stukjes van ongeveer 2 centimeter en smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de koffie en de vanillesuiker toe en roer door elkaar. Draai het vuur laag en voeg de chocolade in kleine stukjes toe.
  • Laat de chocolade smelten en haal van het vuur af zodra de chocola is gesmolten.
  • Voeg de stukjes koekjes toe en doe alles in de met folie bedekte cakevorm.
  • Doe 4 á 5 uren in de vriezer.
  • Haal uit de vriezer en snijd in plakjes.
  • Bewaar de cake in de vriezer, anders smelt ‘ie!

Lees ook: Deze tosti met pancetta is een ware smaakexplosie

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Youtube

Ingrediënten
  • 300 gram pure chocolade
  • 50 gram boter
  • 200 gram mariabiscuitjes
  • 1 kopje koffie
  • 1 zakje vanillesuiker