Christel

Het is een klusje, maar dan heb je wel wat!

Deze enorme Snickers-reep is voor échte Snickers-liefhebbers. Het is niet een reep die je in je eentje kunt eten, want wanneer je deze chocoladelekkernij af hebt, weegt-ie maar liefst 2 kilo. Bovendien bevat deze reep zo’n 11000 calorieën!

 

Wat heb je nodig voor de reep?

Voor de karamel:

  • 350 milliliter glucosestroop of maïssiroop (te verkrijgen via verschillende webshops)
  • 240 milliliter slagroom
  • 125 milliliter volle melk
  • 320 gram kristalsuiker
  • 350 gram (geroosterde) pinda’s

Voor de nougat:

  • 40 gram milliliter glucosestroop of maïssiroop
  • 430 gram kristalsuiker
  • 125 milliliter water
  • 2 eiwitten
  • 65 gram zachte pindakaas
  • Halve theelepel zout

Voor de boven-, zijkant- en onderkant van de Snickers:

  • 700 gram melkchocolade

Wat moet je doen?

Zo maak je de karamel:

  • Bekleed de bodem en zijkanten van een cakevorm (30 centimeter) met bakpapier.
  • Doe de stroop of siroop samen met de melk, slagroom en suiker in een sauspan en warm het mengsel op tot ongeveer 115 graden.
  • Verwijder de pan vervolgens van het vuur en strooi meteen de pinda’s door de karamel. Heb je pinda’s gekocht die niet geroosterd zijn? Bekleed een bakplaat dan met bakpapier en leg de pinda’s hierop. Plaats de bakplaat vijf minuten in de oven op 180 graden.
  • Schenk de karamel meteen in de bakvorm.
  • Zet de bakvorm nu in de gootsteen die gevuld is met koud water. Laat de karamel volledig afkoelen. (Dit kan zo twee uur duren.)

Zo maak je de nougat:

  • Klop de eiwitten in een grote kom tot zachte pieken.
  • Verhit de glucose, suiker en water in een sauspan. Blijf roeren tot de suiker oplost.
  • Schenk beetje bij beetje de siroop bij de eiwitten, wanneer de siroop tot 120 graden is verhit. Pas op, de siroop is erg heet! Blijf ondertussen net zo lang de eiwitten kloppen tot het een dik geheel is. 
  • Roer daarna de pindakaas door het mengsel. Is de pindakaas niet soepel? Schep de pindakaas in een kommetje met twee eetlepels water en zet deze even in de magnetron. Roer de pindakaas eerst door voor het wordt toegevoegd aan de eiwitten. 
  • Schep het eiwittenmengsel bovenop de karamel en laat de reep opnieuw koelen voor je ermee verdergaat.

Voor de boven,- onder- en zijkanten

  • Smelt 250 gram chocolade au bain-marie.
  • Leg bakpapier op het aanrecht en smeer het bakpapier met een rijke laag chocolade in. Zorg ervoor dat het chocolade-oppervlak net wat groter is dan de Snickers-reep.
  • Leg de reep vervolgens bovenop de chocolade. Laat de chocolade hard worden en snijd het overtollige chocolade van de reep af.
  • Smelt nu de rest van de chocolade en giet dit over de reep heen en verdeel de chocolade met een mes ook aan de zijkanten. Laat de chocolade helemaal koelen, voor de reep wordt gegeten. 

Lees ook:

Bron: How To Cook That | Beeld: videostill