25 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak croissant- of bladerdeeg
  • 1 ei
  • Blauwe bessen, frambozen en/of aardbeien
  • Siroop of honing
  • Witte of bruine chocolade
  • Melk

Croissant cereal gaat helemaal viraal op Instagram

Sommige ochtenden vragen om een speciaal ontbijt. Iets anders dan een boterham met kaas of een schaaltje yoghurt met muesli. Heb je nog inspiratie nodig voor een lekker ontbijt? Dan wil je deze nieuwe ontbijttrend, genaamd ‘croissant cereal’, misschien wel proberen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zoet ontbijtje

Croissant cereal – de naam zegt het al – is een heerlijke zoete maaltijd bestaande uit croissants en fruit, waarmee je eindeloos kunt variëren. Zo kun je de croissants mixen met soorten fruit of andere toppings. Op social media is croissant cereal heel populair. Dat kan ook niet anders, want het gerecht ziet er heerlijk uit. We leggen je hieronder uit hoe je het maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jamie K. (@yogiki)

Zo maak je de croissant cereal

  • Verwarm de over voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd in kleine driehoekjes.
  • Leg vervolgens op elke driehoek in het midden een klein stukje chocolade.
  • Rol de driehoekjes tot croissantjes door de twee uitersten naar elkaar toe te rollen.
  • Leg alle mini croissantjes op de bakplaat.
  • Klop een ei en smeer de croissantjes in met ei.
  • Bak de croissants ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.
  • De de mini croissants in een kom, giet er melk overheen en voeg als topping aardbeien en siroop toe naar keuze.
  • Smullen maar!

Lees ook: Recept: croissants met karamel en pecannoten

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels