27 februari 2018
Maayke

Dankzij deze test weten we precies waar we voortaan heen moeten!

Het liefst hebben we kwalitatief goede en verse producten in huis, zónder dat we hier al te veel voor hoeven betalen. Dus bij welke supermarkt ben je nu eigenlijk het voordeligst uit? RTL-Z en de Consumentenbond zochten het uit en kwamen met een aantal verrassende conclusies. 

Nu weet je precies waar je het beste je boodschappen kunt halen dit jaar.

B- en C-merken

Ben je iemand die graag op de kleintjes let en vind je het niet noodzakelijk om altijd alleen maar voor de A-merken te gaan? Dan kun je het beste je boodschappen halen bij de twee Duitste supermarktketens Aldi en Lidl. Het blijkt dat deze supermarkten maar liefst 15 procent goedkoper zijn dan andere supermarkten.

Nieuwe speler op de markt

Mocht je toch liever A-merken in de voorraad- en koelkast hebben staan, dan is de nieuwe online supermarkt genaamd Picnic dé uitkomst. Via deze site kun je online je boodschappen bestellen en betaal je gemiddeld 6 procent minder dan bij de overige supermarkten die de A-merken aanbieden, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Op het moment bezorgt het bedrijf nog maar in zo’n 30 plaatsen, maar hier komt als het goed is binnen korte termijn verandering in. De boodschappen worden gratis thuisbezorgd. Waarom het dan zoveel goedkoper is? Omdat het bedrijf geen grote winkelpanden hoeft te onderhouden en dus minder voor de producten kan vragen.

Aanbiedingen

Wil je écht besparen op boodschappen en heb je de keuze uit meerdere supermarkten? Spit dan de wekelijkse aanbiedingen door. Uit eerder onderzoek van de Consumentenbond bleek dat de relatief dure Albert Heijn vaak de meest lucratieve aanbiedingen heeft. Supermarktketen Spar komt het duurste uit de bus: zowel de A-merken als de huismerken zijn hier gemiddeld het duurst.

Jumbo goedkoper in de buurt van concurrenten

Tenslotte is nog opvallend aan het onderzoek dat supermarktketens Jumbo en Hoogvliet het prijsniveau lijken aan te passen aan de concurrentie in de nabije omgeving. Indien er een duurdere concurrent in de buurt is, dan zijn de prijzen hoger dan in plaatsen waar de goedkopere supermarkten zich bevinden, zo blijkt uit het onderzoek. Conclusie: In Limburg, Friesland en Groningen zijn de gemiddelde prijzen hoger dan bij de Jumbo’s in de Randstad.

Lees ook: Belangrijke voedselwaarschuwing voor deze producten van de supermarkt PLUS

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Consumentenbond, RTL-Z | Beeld: Pixabay