Naomi

Vooral mensen met acne en rosacea hebben hier baat bij

Er zijn heel veel vrouwen die kampen met huidproblemen. Van rode vlekken tot pukkels en puistjes: vele mensen met huidproblemen durven de deur niet meer uit zonder make-up. Heb je tegelijkertijd last van darmproblemen? Dan kunnen deze twee meer met elkaar te maken hebben dan je zou denken. 

Wij hadden geen idee dat dit zo zou helpen!

Disbalans
Wanneer iemand last heeft van acne, is er sprake van een ontstekingsproces in de huid; je huid reageert als het ware ‘allergisch’ op bepaalde dingen waar een ander gewoon goed tegen kan. Het is dan ook raadzaam om ervoor te zorgen dat je lichaam minder heftig gaat reageren door het natuurlijk evenwicht in je lichaam te herstellen. Wanneer er een hevige afweerreactie in de huid plaatsvindt, is dit vaak in het gehele lichaam het geval. Vaak gaat acne dan ook gepaard met een disbalans in de darmen (dysbiose en SIBO). Het behandelen van de deze disbalans kan er dan ook toe leiden dat de huid enorm opknapt. Om je darmen weer tot rust te brengen kun je het volgende doen:

  • Eet voeding met zo min mogelijk snelle koolhydraten en suiker en laat alcohol even staan.
  • Schrap een tijdje gluten en lactose uit je dieet; dit kan voor veel mensen voor rustige darmen zorgen.
  • Probeer iedere nacht acht uren te slapen, veel te bewegen en voldoende te ontspannen.
  • Kies voor goede vetten en vermijd slechte vetten zoals verzadigde vetzuren en transvetten. Slik eventueel omega 3-vetzuren.
  • Eet voldoende groenten en vezels voor een optimale darmwerking.
  • Krijg je met je huidige dieet te weinig vitamines en andere belangrijke stoffen binnen, dan kunnen extra vitamine D, probiotica en bijvoorbeeld astaxanthine een heleboel voor je lichaam en huis betekenen. Ook kunnen deze vitaminen ontstekingsremmend werken.

Doe je een poging om de balans in je darmen terug te brengen, dan gaat hier wel wat tijd overheen. Probeer het dan ook minstens vier weken maar liever nog langer om te kijken wat de uitwerking is op je lichaam en huid.

Lees ook: Sushi bevordert de haargroei!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jetske Ultee | Beeld: Pxhere