Ingrediënten
  • 500 gram tomatenblokjes
  • 150 gram roomboter
  • 20 gram tomatenpuree
  • 190 gram bloem
  • 400 gram mozzarella
  • 10 gram basilicum
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 50 gram paneermeel
Hanna Mellema
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram tomatenblokjes
  • 150 gram roomboter
  • 20 gram tomatenpuree
  • 190 gram bloem
  • 400 gram mozzarella
  • 10 gram basilicum
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 50 gram paneermeel

Knapperig van buiten, zacht van binnen

Zin in een lekkere, kazige snack? Of nog op zoek naar een fijne amuse voor bij het kerstdiner? Dan zijn deze kazige kroketjes perfect voor jou. Wij vertellen je hoe je in een uurtje tijd deze heerlijke tomaat-mozzarella kroketjes op tafel zet. Heerlijk om te dippen in chilisaus, ketchup, of een kruidige tomaten salsa!

Zo maak je de mozzarella kroketjes:

  • Gebruik een blender of keukenmachine om de tomatenblokjes glad te maken. Haal dit door een zeef om de zaadjes te verwijderen.
  • Smelt de boter in een pannetje. Voeg hier de tomatenpuree aan toe (niet de gezeefde tomatenblokjes) en roer samen tot het warm is. Voeg dan de bloem toe, en roer tot een glad mengsel. Laat 3 minuten koken terwijl je door het pannetje roert.
  • Voeg dan de gezeefde tomatensaus toe, en breng al roerend opnieuw even aan de kook. Zet het vuur uit, en laat het mengsel afkoelen.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes, en meng met de basilicum, tabasco, peper en zout. Roer dit door het tomatenmengsel. Laat dit opstijven in de koelkast.
  • Als het mengsel hard genoeg is, verdeel je het in kleine stukjes (ongeveer 20 gram per kroketje), en rol ze in de juiste vorm. Laat dit opstijven in de vriezer.
  • Doe het paneermeel en de losgeklopte eieren in twee aparte kommen. Haal je kroketten eerst door het paneermeel, dan door het ei, en dan opnieuw door het paneermeel. Doe dit opnieuw nog even in de vriezer.
  • Ondertussen kun je de frituur of een pan met olie alvast verwarmen tot 180°C. Frituur daarna de kroketten in ongeveer 3-5 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
  • Serveer met een lekkere dipsaus. Eet smakelijk!

Lees ook: Wow! IKEA introduceert deze mega-gehaktbal van 4,5 kilo

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Jumbo | Beeld: Adobe Stock