19 december 2023
Hanna Mellema

Je moet daarvoor alleen wel naar Engeland…

Ben jij ook zo’n fan van de Zweedse gehaktballetjes van de IKEA? Dan hebben ze voor jou deze kerst een wel héél leuke verrassing: een mega-gehaktbal, in het formaat van een kerstkalkoen! Volgens sommigen is het een grap, maar IKEA verzekert iedereen dat het écht geen geintje is. Met deze megabal hoef je in ieder geval geen ruzie te maken over wie het laatste gehaktballetje mag opeten…

Megabal kopen

Loopt het water jou al in de mond bij het idee van een mega IKEA gehaktbal? Dan hebben we wel slecht nieuws: de bal is alleen in Engeland verkrijgbaar. Daar is hij te koop bij deelnemende IKEA-winkels, zolang de voorraad strekt. Helaas is het niet duidelijk welke winkels dit precies zijn.

Eerder werd op het Instagram-account van IKEA UK een speciale winactie gedeeld, waarin 30 mega-gehaktballen verloot werden. De gelukkige winnaars konden hun megabal ophalen in een IKEA winkel naar hun keuze.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IKEA UK (@ikeauk)

Gehaktballetjes bij het kerstdiner

Als je een echte meatlover bent, dan heb je wellicht een tripje naar Engeland over voor die gigantische Zweedse bal. Is dat het je toch net niet waard? Dan is er altijd nog de optie om gehaktballetjes van normaal formaat op de kersttafel te zetten. Enne, deze zijn ook gewoon in Nederland beschikbaar! Je kunt ze niet online bestellen, maar ze liggen op de voedselafdeling in de meeste IKEA-vestigingen. Geen tijd om naar de IKEA te gaan? Geen zorgen, wij deelden eerder een recept hoe je de klassieke Zweedse balletjes zelf thuis maakt. Dat wordt smullen tijdens het diner!

Lees ook: Recept: zo maak je zelf de Zweedse gehaktballetjes van IKEA

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: FemFem | Beeld: Adobe Stock