Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels verse gember, geperst
  • 1 eetlepel verse knoflook, geperst
  • 2 bosjes groene ui, in kleine stukjes gesneden (houd het witte gedeelte apart)
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 120 milliliter sojasaus
  • 120 milliliter water
  • 2 theelepels maïzena
  • 90 gram bruine suiker
Desy
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels verse gember, geperst
  • 1 eetlepel verse knoflook, geperst
  • 2 bosjes groene ui, in kleine stukjes gesneden (houd het witte gedeelte apart)
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 120 milliliter sojasaus
  • 120 milliliter water
  • 2 theelepels maïzena
  • 90 gram bruine suiker

Mongoolse kip is heerlijk gekruid en lekker mals!

Dit recept voor Mongoolse kip is supermakkelijk om te maken en staat binnen een kwartiertje bij je op tafel! We moeten je waarschuwen; er zit een aardige berg met suiker in de saus maar dat mag de pret niet drukken; zo’n heerlijk kipgerecht heb je namelijk nooit eerder gehad. 

Zo maak je het:

  • Doe de ingrediënten voor de saus in een kom en meng totdat de maïzena en de bruine suiker opgelost zijn. Zet aan de kant.
  • Besprenkel de gesneden kipfilet met de maizena en hussel door elkaar om alle stukjes te bedekken.
  • Verhit een wok en voeg, zodra de pan heet is, de olie toe. Voeg de kip toe en bak totdat de kip gaar is. Voeg knoflook en gember toe en bak 30 seconden mee.
  • Giet dan de saus in de pan en doe ook het witte gedeelte van de bosui erbij. Laat sudderen totdat de saus iets dikker is geworden. Voeg de overgebleven groene ui toe, roer door elkaar en haal van het vuur af.
  • Serveer met gekookte rijst.

Lees ook: Als je worteltjes zó klaarmaakt, lust iedereen ze!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Daring Gourmet | Beeld: videostill