Ingrediënten
  • 10 eetlepels bakvet
  • 35 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 85 gram karnemelk
  • kruimel-topping:
  • 85 gram bloem
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel pimentkruiden
  • 65 gram boter
  • 400 gram aardbeien
  • Slagroom
Madelon Pathuis
90 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 10 eetlepels bakvet
  • 35 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 85 gram karnemelk
  • kruimel-topping:
  • 85 gram bloem
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel pimentkruiden
  • 65 gram boter
  • 400 gram aardbeien
  • Slagroom

Tijd om je moeder in het zonnetje te zetten

Moederdag staat weer voor de deur! En elke moeder (of oma) wordt gegarandeerd blij als ze een prachtige Moederdagtaart ontvangen. Wil jij je moeder dit jaar even extra in het zonnetje zetten? Verras haar dan met deze heerlijke aardbeien shortcake. Wij vertellen hoe je hem maakt!

Shortcake

Een shortcake is een Engelse term die verwijst naar taarten met een kruimelige scone-achtige textuur. Er zijn meerdere varianten van shortcake, waarvan de meeste meestal worden geserveerd met fruit en room. Een van de populairste (en lekkerste) is de aardbeien Shortcake. Dit is hoe je hem maakt!

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. In een grote kom klop de roomboter, boter en suiker licht en luchtig in 5-7 minuten.
  3. Voeg de eieren 1 per keer toe en klop het mengsel goed door.
  4. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg dit vervolgens beetje bij beetje bij het andere mengsel.
  5. Voeg ook voorzichtig de karnemelk toe en klop het geheel glad.
  6. Pak een taartvorm en giet daar het beslag in.
  7. Voor de kruimel-topping meng je in een kleine kom bloem, suiker, kaneel, piment en snij dan de boter tot kruimels.
  8. Strooi de kruimels over het beslag en zet de shortcake voor 50 tot 60 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
  9. Versier de taart met aardbeien en slagroom: et, voilà!
  10. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: zo maak je de perfecte vistaco’s

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home| Beeld: Pexels