45 min.
6 pers.

Gevuld met kip, salsa en je favoriete toppings

Wraps zijn al heerlijk van zichzelf, maar wist je dat je er ook tacoschelpen van kunt maken? Het is heel simpel én hartstikke lekker. Wij vertellen je hoe je dat precies doet. Vul de minitaco’s met heerlijke kip, salsa en je favoriete toppings. Lekker voor bij een borrel met vrienden, als traktatie of kleine snack.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de minitaco’s:

  • Verwarm de oven voor op 190?.
  • Bestrijk beide kanten van de wraps royaal met boter, zodat ze lekker knapperig worden. 
  • Leg de wraps bovenop elkaar en snijd ze in kleine cirkels. Hiervoor kun je een rond koekjesvorm of een deksel gebruiken.
  • Gebruik een muffinvorm voor 12 muffins en draai hem om. Plaats de uitgesneden stukjes wrap in de ruimtes tussen de muffinvormen, zodat ze de vorm van een taco krijgen. In één zo’n muffinvorm kun je 17 mini-taco’s kwijt.
  • Bak de wraps 5-8 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant worden. De baktijd en temperatuur kan per oven verschillen. Controleer om de paar minuten om er zeker van te zijn dat ze niet aanbranden.
  • Versnipper de kip en verwijder alle botten en huid. Je kunt hiervoor natuurlijk ook kipfilet gebruiken.
  • Doe de kip in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de salsa toe. Roer goed door elkaar.
  • Alle ingrediënten voor de minitaco’s zijn nu klaar! Serveer de tacoschelpen, kip en je favoriete toppings, zodat iedereen zijn eigen minitaco kan vullen.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Zo maak je in een handomdraai je eigen tacokruiden

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 7 bloemtortilla’s (wraps)
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 1 rotisserie kip, versnipperd
  • 130 gram salsa
  • VOOR DE GARNERING:
  • Zure room
  • Mexicaanse kaasmelange
  • Guacamole