16 december 2020
Sanne

Zijn zus heeft het geld al die tijd bewaard

Zes jaar geleden overleed de vader van de Amerikaanse Matt Goodman aan kanker. Op zijn sterfbed had de vader nog een laatste wens: hij wilde zorgen voor het eerste biertje van zijn zoon als hij 21 jaar werd. Het geld daarvoor heeft hij aan zijn dochter gegeven. Inmiddels heeft Matt het biertje gedronken, op Twitter deelde hij het emotionele moment.

Zes jaar bewaard 

Het moment dat Matt zijn eerste biertje dronk, had zijn vader natuurlijk niet willen missen. Helaas was het hem niet gegeven, want toen Matt nog maar 15 jaar oud was overleed hij aan kanker. In de Verenigde Staten moet je 21 jaar oud zijn om alcohol te kopen en nuttigen, dus Matt moest nog zes jaar wachten op dat moment. Daarom heeft de vader een briefje van 10 dollar in een envelop gestopt en aan zijn zus gegeven. Die heeft het al die tijd bewaart, totdat Matt oud genoeg was om een biertje te drinken. 

Eerste biertje gekocht

Matt wist al die tijd van niks. Toen hij begin deze maand 21 jaar oud werd, kreeg hij de envelop van zijn zus. En natuurlijk kocht hij daar zijn eerste biertje van, precies zoals zijn vader het had bedoeld. Op Twitter deelde Matt een foto van het bijzondere moment en het dollarbiljet. “Proost Pa. Dit biertje is voor jou”, schreef hij erbij. 

Emotioneel moment

In eerste instantie had Matt niet door wat er aan de hand was. “Mijn zus legde het hele verhaal uit. Toen werd het wel een emotioneel moment”, vertelt hij aan CBS News. De enigen die van het geheim wisten, waren Matts zus en moeder. Zijn zus vond het erg lastig om het geheim zo lang te bewaren. Gelukkig vond ook zij het uiteindelijk de moeite waard: “Dit is precies zoals mijn vader was. Hij zou anders zelf het eerste biertje voor mijn broer gekocht hebben. Mijn vader en mijn broer waren zo close.” 

Ook lekker: Recept: zo maak je een biertosti

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels, Tembela Bohle