Desy

Makkelijker wordt het niet!

Houd je ontzettend van Mexicaans maar vind je het nogal gepruts om die burrito’s, taco’s en enchilada’s in elkaar te frummelen? Dan is deze enchilada ovenschotel echt perfect: je gooit alle ingrediënten erin, zet de ovenschotel in de oven en wacht op je fantastische Mexicaanse maaltijd! 

Dit heb je nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 medium ui, gesnipperd
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 225 gram tomatensaus
  • 4 tortilla’s
  • 2 eetlepels smeerbare boter
  • 100 gram olijven, in plakjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • 120 milliliter water

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 200 graden. Doe het rundergehakt samen met de ui in een koekenpan en bak het gehakt goudbruin en gaar. Laat een beetje uitlekken om het overtollige vet kwijt te raken en voeg peper, chilipoeder en tomatensaus toe.
  • Smeer de tortilla’s licht in met de smeerbare boter en snijd in vieren. Vet een ovenschaal in en leg een laagje tortillastukjes in de ovenschaal met de beboterde kant naar beneden. Verdeel vervolgens een beetje van de gehaktsaus eroverheen, gevolgd door een laagje olijven en ten slotte een laag geraspte kaas. Herhaal de lagen drie keer.
  • Giet het water over de ovenschaal heen en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met zure room, sla, koriander en tomaat. Eet smakelijk!

Lees ook: Moeite met slapen? Deze 5 voedingsmiddelen saboteren je slaapritme

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Seasoned Mom | Beeld: videostill