26 april 2018
Tjitske

Goed nieuws voor liefhebbers van het chocolade-ijsje

Het knapperige laagje chocolade, het romige vanille-ijs, hmm! Tenminste, als je tegen lactose kan. Magnums zijn er inmiddels in vele soorten en maten, maar de oude, vertrouwde klassieker blijft altijd een topper. Helaas zit de caloriebom vol room en andere dierlijke producten, dus het is minder geschikt voor mensen die niet tegen lactose kunnen of vegan eten. Gelukkig komt er nu een ijsje op de markt dat geheel lactosevrij is!

Een magnum die iedereen mag eten.

Ouderwets lekker

Het nieuwe ijsje wordt op de markt gebracht door het merk Abbot Kinney’s, die het chocolade-ijsje “een nieuwerwetse versie van een ouderwets chocolade-ijsje” noemt. Het ijsje, genaamd de Coco Frostick, bestaat uit zoet kokosijs met een dikke laag pure chocolade. De verkoelende lekkernij is geheel vrij van zuivel, gluten en soja, dus mensen met allergieën of een bewust gluten- of lactosevrij dieet kunnen het ijsje met een gerust hart eten.

Gezond

Of het ijsje veel gezonder is dan de klassieker valt te betwisten, maar er wordt in ieder geval wel op gelet. Er zit alleen rietsuiker en rijstsiroop in de Coco Frostick in plaats van traditionele suiker. Ook zitten er geen kleurstoffen en E-nummers in de ijsjes. Het is dus wel iets gezonder dan de vette en suikerige ijsjes die je normaal in het vriesvak vindt.

Verkrijgbaarheid

De ijsjes zijn vanaf deze week te koop bij bio- en natuurvoedingswinkels als Ekoplaza en Marqt. Een pak met drie ijsjes kost €5,99. Je doet niet alleen je lijf er goed mee, ook de wereld heeft er baat bij. Abbot Kinney’s gebruikt alleen Fair Trade ingrediënten zodat het milieu niet belast wordt. Ga jij ze proberen?

Lees ook: Lekker smullen deze zomer met heerlijke Licor 43-ijsjes!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Abbot Kinney’s, Gatsby | Beeld: Pexels