20 min.
4-5 pers.

Het dessert dat elke Speculoos-fan moet proeven!

Speculooskoekjes zijn op zichzelf al een smaaksensatie, maar als onderdeel van deze heerlijke tiramisu ga je de koffiekoekjes nóg meer waarderen. Dit eenvoudige toetjesrecept is perfect voor als je in niet al te veel tijd toch een indrukwekkend dessert op tafel wilt zetten. Zowel de speculooskoekjes als de speculoospasta zitten erin verwerkt, dus het kan niet missen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de tiramisu:

  • Doe de slagroom in een mengkom en voeg hieraan de suiker toe. Klop de room op met een elektrische mixer totdat de slagroom goed opstijft.
  • Voeg de roomkaas toe aan de slagroom. Smelt de speculoospasta heel kort in de magnetron zodat deze vloeibaar wordt en voeg de gesmolten pasta ook toe aan de kom, maar houd 10 gram achterwege. Meng alle ingrediënten goed door tot een gladde massa.
  • Dip de speculooskoekjes kort in een schaaltje met melk en leg ze vervolgens in een (oven)schaal. Verspreid de helft van de koekjes evenredig over de bodem.
  • Verdeel de helft van het slagroommengsel gelijkmatig over de koekjes en strijk glad. Besprenkel de slagroomlaag met de overgebleven gesmolten speculoospasta. Leg hierop de tweede laag koekjes.
  • Bestrijk de koekjes met de tweede helft van het slagroommengsel. Bestrooi deze laag tot slot met gezeefd cacaopoeder.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: No bake Lotus Speculoos cheesecake

Dit recept bewaren voor later? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Easy Peasy Pan | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 25 speculooskoekjes
  • 200 gram roomkaas, zoals mascarpone
  • 400 milliliter slagroom
  • 80 gram speculoospasta (broodbeleg)
  • 50 gram suiker
  • Cacaopoeder, ter garnering