Jasmijn
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels koolzaadolie (alternatief: arachideolie of neutraal smakende olijfolie)
  • 2 tenen knoflook, lichtjes gemalen
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 30 gram rozemarijn, in kleine stukjes gehakt
  • 150 gram popcornpitjes

De perfecte snack voor een avondje thuisbioscoop

We zitten al ruim anderhalf jaar veel thuis. Een gevolg daarvan is dat veel mensen thuis filmavondjes houden. Daar horen natuurlijk snacks bij. Wij hebben een simpel recept voor je waarmee je binnen twintig minuten bijzondere popcorn maakt. Zet die film maar aan hoor! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Lekker en redelijk gezond

Popcorn is natuurlijk de ultieme filmsnack. We kennen allemaal de zoete en de zoute variant, maar daar kun je natuurlijk diverse ingrediënten aan toevoegen om het wat spannender te maken. Voor dit recept worden er drie smaken bij de popcorn gevoegd. Het is geschikt voor vrijwel iedereen, want het is zowel veganistisch als glutenvrij. Ook voeg je geen extra suikers aan de popcorn toe, waardoor het een relatief gezonde snack is. Dit recept levert je vier porties op, dus het is geschikt voor een kleine groep. Ga je in je eentje voor de tv zitten? Dan kun je de hoeveelheden prima halveren 😉

Zo maak je het

  • Verwarm de koolzaadolie in een sauspan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, rozemarijn en chili toe en laat dit geheel 2 tot 3 minuten bakken.
  • Haal de sauspan van het vuur en zet hem aan de kant.
  • Laat het mengsel 30 minuten in de pan staan, zodat de olie er goed in kan trekken.
  • Bereid de popcorn volgens de instructies op de verpakking.
  • Schep de popcorn in een grote schaal.
  • Haal de knoflook uit het mengsel in de pan.
  • Giet het overgebleven mengsel van olie, rozemarijn en chili over de popcorn.
  • Hussel het geheel goed door en verdeel het eventueel over meerdere bakjes.
  • Snack ze!

Lees ook: Poppen maar! Met dit trucje maak je de allerlekkerste popcorn ooit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Unsplash, Nathan Dumlao