40 min.
6 pers.

Wat een zoete traktatie!

Soms heb je gewoon zin iets zoets en luchtisg, zonder dat je daar eerst een paar uur voor in de keuken moet staan. Dit recept voor butterscotch pudding is dan zeker een aanrader om te proberen. Binnen no-time kun je namelijk een bakje met heerlijke pudding leeg lepelen. Aan de slag!

 

Zo maak je de butterscotch pudding:

  • Pak een middelgrote kom en doe hier de melk in.
  • Voeg daarna het maïszetmeel toe aan de melk en roer dit goed door elkaar.
  • Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de suiker in. Roer dit door elkaar op middelhoog vuur tot het gekarameliseerd is.
  • Doe vervolgens de boter in een pan en roer dit ook goed door elkaar.
  • Leeg daarna de kom met melk boven de pan en roer dit door elkaar. Je zult merken dat de karamel hard wordt zodra de melk de karamel raakt. Dit is de bedoeling.
  • Roer alles goed door elkaar op een laag vuur. Roer net zolang tot de harde stukken karamel weg zijn.
  • Doe de vanille-extract in de pan en roer dit op middelhoog vuur. Roer dit net zolang door tot het dikker wordt.
  • Zet 6 kommen klaar en doe de pudding hierin, lepel voor lepel.
  • Stop de bakjes voor 30 minuten in de vriezer zodat de pudding goed kan afkoelen.
  • Strooi er eventueel nog wat chocolade sprinkels overheen.
  • Eet smakelijk!

In onderstaande video kun je zien hoe je deze smakelijke traktatie maakt.

Ook lekker: Snelle kokospudding met slechts vier ingrediënten

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Anisha Recipe | Beeld:

Ingrediënten
  • 500 milliliter melk
  • 30 gram maïszetmeel
  • 100 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 4 gram vanille extract
  • Chocolade sprinkels, optioneel