Sara Bergsma
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 70 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel

Yummy!

Of je nou op zoek bent naar een gezonder alternatief voor reguliere pannenkoeken of gewoon een enorme liefhebber bent van banaan, deze gezonde bananenpannenkoekjes worden ongetwijfeld je nieuwe favoriet. Een goede start van je dag is met dit ontbijt namelijk gegarandeerd!

Wat moet je doen?

  • Prak met een vork de rijpe bananen in een grote kom tot een gladde massa.
  • Voeg hier de eieren en het vanille extract aan toe en meng het geheel goed door.
  • Voeg vervolgens de havermout en kaneel toe en meng weer goed door. Het is belangrijk dat alle ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.
  • Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en schep 1/4 deel* van het beslag in de pan. Strijk het uit, zodat het gelijkmatig is verdeeld over de pan. Bak voor ongeveer twee tot drie minuten, totdat je luchtbellen ziet verschijnen in het beslag. Keer het pannenkoekje vervolgens om en bak tot de andere kant goudbruin is. Dit zal ongeveer één tot twee minuten duren.
  • Garneer je pannenkoekjes met je favoriete toppings! Wij kiezen zelf vaak voor ahornsiroop, blauwe bessen en wat kokosrasp, maar de keuze is helemaal aan jou.
  • Geniet ervan!

* Gebruik steeds 1/4 van het beslag voor vier dikkere pannenkoeken. Als je de voorkeur geeft aan wat kleinere pannenkoekjes, gebruik dan 1/6 van het beslag voor elk pannenkoekje.

Ook lekker: Makkelijk airfryer-recept: wentelteefjes met extra eiwitten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock