15 december 2017

Sla de ingrediënten maar snel in!

Serveer allerlei hapjes tijdens een borrel en je zult altijd zien dat de kaasblokjes het eerste op zijn. Niet zo gek, aangezien Nederlanders echte kaaskoppen zijn. Er is een aantal mensen dat geen kaas lukt, maar met deze Mac ’n Cheese taart zou je ze bijna kunnen bekeren tot kaasfans.

Dit heb je nodig:

  • 1 kant-en-klare quichebodem
  • 400 gram macaroni
  • 13 repen spek
  • 230 gram boter
  • 450 gram bloem
  • 600 milliliter slagroom
  • 2 theelepels mosterd
  • 450 gram cheddar kaas
  • 450 gram gruyère kaas
  • zout en peper
  • 1 eetlepel bruine suiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe het taartdeeg in een taartvorm en snijd het deeg dat over de rand hangt weg.
  • Pak een vorm en prik lichtjes gaatjes in de bodem.
  • Kook de pasta volgens de instructies en snijd 5 van de spekreepjes in stukjes.
  • Doe de spekstukjes in een koekenpan en bak tot het knapperig wordt. Giet af en laat de bacon afkoelen.
  • Doe boter in een pannetje en laat dit smelten. Voeg daarna de bloem toe en roer.
  • Roer daarna de room en mosterd bij de bloem. Voeg daarna ook de cheddar toe en roer opnieuw. 
  • Voeg vervolgens de gruyère toe samen met het zout en de peper. Mix dit met elkaar en voeg daarna de pasta toe en de baconstukjes.
  • Giet de pasta in de taartvorm en drapeer de overgebleven baconreepjes over de taart. Verdeel daarna de bruine suiker over de bacon.
  • Plaats de taart 15 minuten in de oven.

Lees ook: Eet jij iedere dag kaas? Dan hebben we heel goed nieuws voor je!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AOL | Beeld: Videostill AOL