20 min.
6 pers.

Zo lekker!

Als bijgerecht of voor als er visite komt: knoflookbrood is altijd lekker om te serveren. Het hoofdingrediënt -knoflook- is uiteraard het belangrijkste voor een goede smaak. Maar ook het gebruiken van roomboter in plaats van margarine maakt je stokbrood een stuk lekkerder. Bovendien kun je met Parmezaanse kaas je knoflookbrood omtoveren tot een hemels hapje. Daarom hebben we een simpel recept voor het lekkerste knoflookbrood voor je op een rijtje gezet.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je knoflookbrood?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter, knoflook, peterselie en zout in een kom en roer tot alles goed is vermengd.
  • Besmeer de gesneden kanten van het stokbrood met de boter en sprenkel de Parmezaanse kaas eroverheen.
  • Schuif het stokbrood in de oven en bak 10 minuten of tot het brood knapperig is.
  • Snijd het stokbrood vervolgens in stukken.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Gek op brie? Maak dan dit gevulde stokbrood eens!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 4 knoflooktenen
  • 25 gram boter
  • 1 stokbrood
  • 1 eetlepel (zee)zout
  • 2 eetlepels verse peterselie, gesneden
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt