Christel
40 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels (extra) vierge olijfolie
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel Sriracha saus
  • Sap van 1 limoen
  • 900 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • Snuf zout en peper

Zo heb je je spruitjes nog niet eerder gegeten

Spruitjes zijn overheerlijk, mits je ze juist hebt bereid. Door alleen je spruitjes even te koken, ben je er nog niet. Spruiten zijn heerlijk als je ze in de oven hebt geroosterd, helemaal als je ze bakt in een romige kaassaus zijn ze hemels. Helaas is die saus niet heel gezond. Een goed alternatief zijn deze geroosterde spruitjes in een zoet-pikante saus.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de olijfolie, chilisaus, Sriracha saus, limoensap en knoflook in een kommetje en roer tot een geheel.
  • Doe de spruiten op een bakplaat en schenk de saus eroverheen.
  • Roer de spruiten net zo lang door elkaar tot elke spruit is bedenkt met saus.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Doe de spruiten 30 minuten in de oven.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: geroosterde spruiten met Parmezaanse kaas en spek

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill