30 min.
4 - 6 pers.

Ouderwetse bitterkoekjespudding!

Ken je de heerlijke bitterkoekjespudding nog die je vroeger wel eens at? Wij besloten om een recept voor deze heerlijke pudding voor je op te zoeken. Lijkt heel erg moeilijk om te maken, maar met dit recept valt het best wel mee!

Zo maak je het:

  • Breek 200 gram van de bitterkoekjes in kleine stukjes en zet dit samen met 400 ml melk en 500 ml slagroom op het vuur.
  • Maak in een kommetje een papje van maïzena, vanillesuiker, suiker en resterende 100 ml melk. Roer dit goed door.
  • Breng het bitterkoekjesmengsel aan de kook en laat dit zachtjes doorkoken totdat alle bitterkoekjes zijn opgelost.
  • Draai dan het vuur laag en giet het maïzenapapje erbij.
  • Laat doorkoken en blijf ondertussen goed roeren.
  • Haal de pan van het buur en voeg amandelextract toe (likeur kan ook).
  • Spoel de puddingvorm(en) af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Schenk de pudding in de vormen en zet dit minimaal 4 uren in de koelkast.
  • Serveer met de resterende bitterkoekjes en een toefje slagroom.

Lees ook: Dineren als koningin Elizabeth: zo ziet haar dagmenu eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 250 gram bitterkoekjes
  • 65 gram maïzena
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 500 milliliter slagroom
  • 500 milliliter volle melk
  • 3 eetlepels amandelessence
  • Puddingvormen
  • Folie