Ruth Stuut
20 min.
10-12 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram suiker
  • 75 milliliter water
  • 40 milliliter glucosestroop of maïsstroop
  • 200 gram fruit, zoals aardbei, bosbes of druiven
  • OVERIG
  • Thermometer
  • Spiesjes
  • Steelpannetje

Lekker zoete fruitspiesjes waar elk kind blij van wordt

Wat is er leuker dan met je kids een lekker zoet hapje in elkaar te toveren? Tanghulu is ideaal om in het weekend te maken, of nu wanneer je kids lekker meivakantie hebben. Het is simpel, zoet én er zit fruit in. Wat wil je nog meer?

Tanghulu

Van origine is dit zoete snackje een Chinese lekkernij. De gesuikerde fruitspiesjes worden eigenlijk gemaakt van bergmeidoorn, maar voor dit recept maken we gebruik van aardbei en druiven. Je kunt natuurlijk altijd het lievelingsfruit van je kids kiezen, want het werkt ook goed met andere fruitsoorten. Door de suikerlaag krijgt het fruit een heerlijk crunchy laagje, wat goed past bij het zachte fruit.

Zo ga je te werk:

  • Leg bakpapier op een aantal borden of bakplaat. Hier laat je de tanghulu op uitharden, dus zorg dat je een groot genoeg oppervlak hebt.
  • Prik drie stuks fruit op de spiesjes, zorg dat ze niet té vol zitten.
  • Doe de suiker, het water en de glucose- of maïsstroop in een steelpannetje, en verhit op medium-hoog vuur. Laat de suiker oplossen en breng de siroop aan de kook.
  • Doe een thermometer bij het mengsel, en houdt de temperatuur goed in de gaten. Als het te heet wordt, kan de suiker gaan kristalliseren en lukt het niet meer goed om een mooi laagje om je fruit heen te krijgen.
  • Wanneer het mengsel een temperatuur van 150 graden heeft, mag je de spiesjes om de beurt in het mengsel dopen.
  • Leg de spiesjes direct op de met bakpapier bekleedde plaat of borden. Laat ze goed afkoelen, dat duurt niet zo lang omdat je de spiesjes maar snel door het mengsel haalt.

Een lekker en simpel recept dus. Maar het is belangrijk om goed op te letten wanneer je dit van plan bent samen met je kids te gaan maken. Het suikermengsel wordt natuurlijk heel heet, en we willen geen ongelukken hebben. Je kunt er daarom voor kiezen om je kinderen het fruit aan de spiesjes te laten rijgen, en zelf de spiesjes door de hete suiker te halen.

Lees ook: Bakken met de kids: makkelijke petit-beurretaart

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock