Ingrediënten
  • VOOR DE KIKKERERWTEN:
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout + peper
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/4 theelepel koriander
  • 1/4 theelepel kaneel
  • KNOFLOOK DILLE SAUS:
  • 60 gram hummus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 3 knoflookteentjes
  • 2-3 eetlepels water of melk
  • VOOR HET SERVEREN:
  • 4 pita's of flatbread
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • Sla naar keuze
Renée Bootsma
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KIKKERERWTEN:
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout + peper
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/4 theelepel koriander
  • 1/4 theelepel kaneel
  • KNOFLOOK DILLE SAUS:
  • 60 gram hummus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 3 knoflookteentjes
  • 2-3 eetlepels water of melk
  • VOOR HET SERVEREN:
  • 4 pita's of flatbread
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • Sla naar keuze

Lekker als lunch of avondmaaltijd

In 30 minuten tover je deze heerlijke wraps op tafel. Ideaal om mee te nemen als lunch naar je werk, de wraps zijn tenslotte hartstikke voedzaam. Niet alleen voor de lunch zijn deze wraps lekker, maar ze zijn ook heerlijk als een avondmaaltijd.

Wraps met kikkererwten

Deze wraps met kikkererwten zijn geïnspireerd op shoarma en döner, maar dan een vegetarische versie. De kikkererwten zijn gekruid met typische shoarma kruiden: kaneel, nootmuskaat, cayennepeper, gerookte paprika en knoflook. De pittig gebakken kikkererwten worden gecombineerd met een romige knoflook-dille saus en veel verse groenten. Een gezonde, snelle en voedende plantaardige maaltijd!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng in een kleine kom de kikkererwten met olie en kruiden. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en rooster in 25 minuten tot ze licht krokant en goudbruin.
  • Terwijl je de kikkererwten roostert, maak je de saus door hummus, citroensap, dille en knoflook te mengen. Voeg genoeg water of melk toe om de saus te verdunnen zodat het gietbaar is. Proef en pas de kruiden naar smaak aan.
  • Snijd de tomaat en rode ui in kleine blokjes.
  • Verwarm de pitas of flatbread 15-30 seconden op in de magnetron, of leg ze even in de warme oven. Beleg met de gewenste hoeveelheid kikkererwten, saus en groenten – in ons geval sla, tomaat en rode ui – naar keuze.
  • Geniet direct of verpak de wraps in aluminiumfolie en neem mee voor de lunch bijvoorbeeld.

Lees ook: Het geheime ingrediënt: tips voor het perfecte BBQ-recept voor speklappen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Minimalist Baker | Beeld: Adobe Stock