Renée Bootsma
15 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 300 milliliter melk

Maak van je ontbijt een feestje

American pancakes zijn heerlijk om je dag mee te starten, maar ook mega lekker als lunch. Het recept dat we met jullie delen is een absolute topper. Een lekker basisrecept waar je lekker veel mee kunt variëren!

Verschil Amerikaanse pannenkoeken en Nederlandse pannenkoeken

Deze Amerikaanse pannenkoekjes zijn net wat anders dan de oer-Hollandse pannenkoeken die we gewend zijn. Deze pannenkoeken zijn namelijk kleiner van formaat en een stuk dikker. Het recept verschilt dan ook wel een beetje van de pannenkoeken zoals wij ze kennen. Het beslag is steviger en het bevat ook wat meer ingrediënten. Leuk om eens deze pannenkoeken te proberen in plaats van je oude vertrouwde.

Toppings voor pannenkoeken

Wil je de pannenkoeken echt helemaal op de Amerikaanse manier eten? Serveer ze dan met wat maple syrup (ahornsiroop), een klontje boter en eventueel nog wat uitgebakken bacon. Nederlandse pannenkoekenstroop smaakt hier ook heerlijk bij, of top je stapeltje pannenkoeken af met wat vers fruit en poedersuiker. Wat je ook besluit: de pannenkoekjes worden hoe dan ook mega lekker!

Bewaren

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet alle pannenkoekjes op kon of alvast wat in het voren hebt gebakken. Gelukkig kan je ze prima bewaren. In de koelkast kun je ze twee dagen bewaren en in de vriezer zelfs tot 3 maanden. Doe de pannenkoekjes in een luchtdicht bakje of verpak ze in wat aluminiumfolie. Je kunt de pannenkoekjes vervolgens koud opeten, wel even ontdooien natuurlijk, maar wij vinden het zelf het lekkerst om ze weer even op te warmen. Dit kan in de magnetron, oven of in de pan.

Zo bak je ze:

  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Doe een beetje boter in de pan en verwarm. Zodra de boter gesmolten is kun je een beetje beslag in de pan gieten, doe niet teveel; de pannenkoekjes zijn namelijk niet heel groot. Er passen dan ook meerdere pannenkoekjes in één pan. Als de pannenkoeken belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien.
  • Serveer de pannenkoeken als een grote stapel en top af met je favoriete toppings. Geniet ervan!

Ook lekker: Mini cheesecake met perzik

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Laura’s Bakery | Beeld: Adobe Stock