Sabine

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor lange vingers

Er zijn toch best wat gerechten die weleens vragen om lange vingers, waaronder de overheerlijke tiramisu, maar ook als snackje bij de koffie is het koekje heerlijk. Je kunt de versnapering natuurlijk in de supermarkt kopen (wat ook nog eens erg goedkoop is), maar zelfgebakken is toch veel lekkerder? Hoogtijd om de mouwen eens op te stropen en de traktatie zelf te bakken!

Dit heb je nodig:

  • 115 gram bloem
  • 125 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Doe 75 gram suiker in een schone kom. Splits de eieren en doe de eidooiers bij suiker. Klop dit luchtig met een garde en voeg daarna het vanille-extract toe.
  • Doe de overige 50 gram in een andere kom en voeg hier de eiwitten aantoe. Gebruik een mixer om dit stijf te kloppen. Spatel de twee mengsels daarna door elkaar.
  • Zeef de bloem en doe dit in de kom, spatel ook dit voorzichtig door het beslag.
    Doe het beslag in een spuitzak met een ronde mond en spuit daarna repen van 10 centimeter lang op de bakplaat. Zorg dat de lange vingers ongeveer 4 centimeter uit elkaar liggen.
  • Bak de lange vingers in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna met bakpapier en al afkoelen op een rooster.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: CulyBeeld: Videostill YouTube NJAM het KOOKKANAAL