Desy

4. Dressing

Om te voorkomen dat je dressing waterig wordt kun je een beetje yoghurt eraan toe voegen. Een lekkere dressing maak je bijvoorbeeld met 1 theelepel mosterd, 1,5 eetlepel yoghurt, een snufje zout, snufje suiker, 1 eetlepel wittewijnazijn en een beetje witte azijn.

5. Marinade

Ook lekker: gebruik de yoghurt in je marinade voor kip. Het melkzuur in de yoghurt zorgt ervoor dat het eiwit in de kip wordt afgebroken waardoor het sappiger, zachter en extra smaakvol wordt. Een lekkere marinade maak je met 2 citroenen, 240 milliliter yoghurt, 3 teentjes knoflook (geperst), 2 theelepels zout en 1/2 theelepel peper. Geschikt voor het marineren van een kilo kipfilet!

6. Dip

Heel lekker en heel simpel: maak van je overgebleven yoghurt een lekkere dip. Bijvoorbeeld met koriander en limoen voor bij Mexicaans eten of simpel met alleen citroensap voor bij gefrituurd voedsel. Houd je van pittig, voeg dan ook eens een beetje hete saus toe.

7. Gebruik als basis voor taart

Ga je een taart bakken die niet in de oven hoeft -een zogeheten no bake taart-, gebruik dan eens yoghurt als basis daarvoor. Door de yoghurt krijgt de taart een frisse smaak. Gebruik wel Griekse yoghurt: de ietwat dikkere consistentie zorgt voor een stevigere taart.

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is waarom je tanden gek aanvoelen na het eten van spinazie

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Wikimedia Commons, Takeaway