Ingrediënten
  • 300 gram speculaasbrokken
  • 75 gram kruidnoten
  • 300 gram witte chocolade
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 125 milliliter slagroom
  • 600 g roomkaas
  • 3 eieren
  • Deze extra ingrediënten heb je nodig voor het maken van de karamel:
  • 1 eetlepel (zee)zout
  • 30 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 25 milliliter slagroom
  • Springvorm (26 cm)
Fabiën
60 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram speculaasbrokken
  • 75 gram kruidnoten
  • 300 gram witte chocolade
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 125 milliliter slagroom
  • 600 g roomkaas
  • 3 eieren
  • Deze extra ingrediënten heb je nodig voor het maken van de karamel:
  • 1 eetlepel (zee)zout
  • 30 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 25 milliliter slagroom
  • Springvorm (26 cm)

We leggen je uit hoe je van je overgebleven kruidnoten een heerlijke cheesecake kunt maken

Nu pakjesavond weer achter de rug is kan het zomaar eens zo zijn dat je nog een heleboel kruidnoten over hebt. Die kun je de komende dagen natuurlijk nog allemaal opsnoepen, maar waarom zou je er niet een lekkere cheesecake van maken? Deze cheesecake met kruidnoten en zoute karamel is zeker de moeite waard om eens te proberen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de voor op oven 180 °C.
  • Maak de bodem: smelt de boter in een schaaltje in de magnetron. Verkruimel ondertussen de speculaasbrokken.
  • Meng de gesmolten boter met de speculaaskruimels.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter.
  • Verdeel de speculaaskruimels over de bodem van de springvorm en druk de bodem aan met de achterkant van een lepel.
  • Bak de bodem ± 15 minuten in de oven.
  • Haal de bodem uit de oven, zet aan de kant om af te koelen en verlaag de oven naar 130 °C.
  • Maak de gezouten karamel: doe de suiker en het water in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook tot het een goudbruine kleur krijgt.
  • Voeg de slagroom en boter erbij en blijf roeren op laag vuur. Strooi tussendoor een aantal keer het (zee)zout erdoor tot het goed gemixt is. Zet het vuur uit.
  • Maak de vulling: smelt de witte chocolade met de slagroom au bain-marie. Roer goed door.
  • Voeg de roomkaas en suiker in een kom en mix met een staafmixer tot een egaal geheel. Voeg al mixend de eieren er een voor een door.
  • Combineer de witte chocolade met de roomkaas en vouw het geheel door elkaar. Verdeel de kruidnootjes door de mix en roer deze met de spatel erdoor.
  • Giet de vulling over de taartbodem. Laat de springvorm een aantal keer zacht op het aanrecht vallen zodat de lucht eruit valt.
  • Verdeel met een dunne straal de gezouten karamel over de cheesecake heen.
  • Zet de taart in de oven op 130 graden voor + 60 minuten.
  • Laat de cheesecake afkoelen, leg nog wat kruidnoten op de bovenzijde als garnering en zet in de koelkast voor ± 4 uur om op te stijven.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: warme chocolademelk met rode wijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Jessie’s Cuisine | Beeld: Pexels