Robby
Ingrediënten
  • 1 kilo pommes rouges
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Erg lekker, deze oven-gebakken aardappelen!

Aardappelen zijn niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. Elke bewoner van ons land heeft er een zwak voor en eet ze het liefst elke avond.

De aardappel is vanuit Zuid-Amerika naar Europa gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers. Waarschijnlijk nam Diego de Amalya de eerste plant in 1536 mee uit Peru of Chili, waar de aardappel bekendstond als chunu.De typisch Hollandse manier om piepers te bereiden is koken met een flinke laag jus erover, lekker met groente en een stukje vlees. Maar is het niet leuk om af en toe eens te variëren door jouw aardappels op een andere manier te bereiden? Dit recept voor ovengebakken aardappeltjes met citroen is heerlijk en erg makkelijk om te maken.

  • Verwarm de oven allereerst voor op 225 graden.
  • Boen de aardappelen schoon en kook ze -in de schil- in ongeveer 15 minute gaar, voeg wat zout toe aan het kookwater.
  • Haal de kruiden van de takjes af en snijd ze fijn.
  • Rasp de citroenschil.
  • Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en snijd je ze in partjes.
  • Meng de aardappelen met de kruiden, citroenrasp, olie, peper en zout.
  • Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten goudbruin!

Beeld: Videostill