Desy
10 + 20 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 160 gram poedersuiker
  • 10 frambozen
  • Muffinvorm

Eigengemaakte roze koeken; wel zo lekker!

Ben jij ook zo gek op roze koeken, ook wel glacé koeken genaamd? Wij ook! Zonde alleen dat we deze altijd in de winkel kopen en deze nooit zelf maken, toch? Dat vonden wij ook, daarom delen we vandaag een recept voor echte Hollandse roze koeken met je!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in met boter of bakspray.
  • Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een glad en romig geheel.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe aan het beslag terwijl je blijft mixen.
  • Voeg de vanillesuiker toe en doe dan beetje voor beetje de bloem bij het beslag. Mix tot een glad geheel.
  • Vul de muffinvorm met het beslag en bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Check of de cakejes gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon weer uit? Dan zijn de muffins gaar.
  • Laat ze afkoelen op een rooster en maak ondertussen het glazuur door de frambozen te pureren door een zeefje en het sap op te vangen.
  • Meng het met de poedersuiker tot glazuur en dip de bovenkanten van de cakejes hierin. Laat ze goed uitharden.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is waarom je na het koffiedrinken naar de wc moet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: videostill