Courgette bolognese met gehakt, smullen!

Koolhydraatarm eten kan erg goed zijn voor de lijn, niet perse door het vermijden van koolhydraten op zich, maar doordat koolhydraatrijke producten ook vaak veel calorieën bevatten. Kom je zelf niet verder dan groenten en vlees? Dan moet je deze gevulde courgette bolognese eens proberen! 

Dit heb je nodig voor 2 tot 4 personen:

  • 2 flinke courgettes
  • 150 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 milliliter gezeefde tomatensaus (passata)
  • 1 theelepel oregano
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de courgettes en hol deze uit met behulp van een lepel. Snijd het vruchtvlees dat je eruit hebt gehaald fijn met een scherp mes.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de courgettes erin. Besprenkel de courgettes met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet in de oven.
  • Verhit een koekenpan en bak het gehakt hierin rul. Voeg de tomatenpuree aan het gehakt toe en bak dit even mee. Pel en snipper de ui en pers de knoflook.
  • Bak de ui en de knoflook mee met het gehakt. Voeg dan het vruchtvlees van de courgettes toe en bak dit kort mee. Doe de passata ook in de pan en laat dit ongeveer tien minuten sudderen.
  • Haal de courgettes na twintig minuten uit de oven en verdeel de saus over de courgettes. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen. Serveer eventueel met brood.

Lees ook: Gezonde paleo chocoladebrownies met maar een paar simpele ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Bron: Uit Pauline ‘s Keuken | Beeld: Prepping the Zucchini Pizza Boats door Alan Levine