Robby

Het kookwater weggooien? Niet meer doen

Als we een keuze tussen alle wereldkeukens zouden moeten maken, dan valt onze keus zonder twijfel op de Italiaanse keuken. De variatie van heerlijke gerechten is daar zo groot dat je elke keer weer verrast wordt door de fantastische smaakcombinaties. Pizza, pasta, risotto, antipasti: alles is even lekker.

Wij maken dan ook graag een lekkere pasta thuis, maar qua kookkunsten hebben we nog wel het een en ander te leren.

Door de gootsteen

Zodra wij de pasta hebben gekookt gieten we het af, het kookwater gaat bij ons dus altijd door de gootsteen. Fout! Een echte Italiaan zal nooit het kookwater van de pasta weggooien. Er is namelijk bijna geen enkel gerecht dat niet beter wordt als je het kookwater van de pasta toevoegt.

Zacht en rijk

In plaats van het water door de gootsteen te gooien, til je de pasta uit de pan en meng je het op een laag vuur door de saus. Terwijl deze smaken zich vermengen, voeg je een lepel van het kookwater toe. Dit smelt allemaal samen met de pasta tot een heerlijke zachtheid en de smaak wordt vele malen rijker. Het water helpt om ieder stukje pasta te bedekken in saus terwijl het zetmeel ervoor zorgt dat de saus goed aan de pasta hecht. Kook zoals een Italiaanse mamma kookt en niet meer weggooien voortaan!

Lees ook: Dít zijn 6 gezondheidsvoordelen van olijven die je nog niet wist

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels