05 oktober 2018
60 min.
8 - 12 pers.

Eens wat anders dan een boerencake

Als je visite krijgt, wil je hen graag voorzien van een lekker kopje thee of koffie. Ook hoort er een lekkernij bij. Voor een plak cake of een stuk taart is iedereen altijd wel te porren. Wil je een simpele, maar zelfgebakken en erg smakelijke, cake serveren? Maak dan eens deze kokoscake!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Hoe maak je de kokoscake?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit tot een geheel.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en schenk het beslag erin.
  • Bak de cake gaar in 45 minuten.

Tip: maak de cake extra lekker door nog een sinaasappelfrosting te maken. De cake wordt niet alleen nog lekkerder, maar het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit.

Wat heb je nodig voor de frosting?

  • 20 gram boter
  • 60 gram roomkaas
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 180 gram poedersuiker

Wat moet je doen?

  • Doe de boter in een kom en voeg de roomkaas toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de sinaasappelrasp en poedersuiker toe en roer zachtjes.
  • Roer net zo lang tot alles goed is vermengd en verdeel de frosting over de cake.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je een limoncello-cheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 4 ingrediënts | Beeld ter illustratie, videostill

Ingrediënten
  • 120 gram geraspte kokos
  • 250 milliliter melk
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram kristalsuiker