Naomi
60 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram kokosmeel
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 6 eieren
  • 120 gram gesmolten kokosolie

Dit kokosbrood bevat weinig koolhydraten en veel smaak!

Bij kokosbrood denk je vaak alleen maar aan die plakjes in felle kleuren. Toch kun je ook een ‘gewoon’ brood maken van kokos en het leuke is: het is helemaal niet moeilijk! Het is de perfecte vervanger voor regulier brood en het is ideaal als je een beetje op de koolhydraten wilt letten. Probeer het maar!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de droge ingrediënten (kokosmeel, zeezout, baking soda) goed door elkaar in een kom.
  • Voeg vervolgens de eieren en de kokosolie toe en roer het tot het een gladde massa vormt.
  • Vet een cakevorm in en vul de vorm met het beslag. Bak het brood in 40 tot 50 minuten gaar en kijk even met een tandenstoker of het brood gaar is vanbinnen. Als je de tandenstoker erin prikt en hij er droog uit komt dan is je brood goed.

Gek op kokos? Probeer ook:

Lees ook: Maak deze gevulde paprika’s heel makkelijk in de Airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: dietdoctor | Beeld: Lemon drizzle cake door Steven Lilley onder de licentie CC BY-SA 2.0