Naomi
75 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vierge
  • 50 milliliter yoghurt
  • 50 milliliter mayonaise
  • 13 gram bieslook
  • Peper
  • Optioneel: zout

Pas op! Je vindt straks de knoflooksaus uit de supermarkt minder lekker

Knoflooksaus hoort bij de standaarduitrusting. Voor shoarma, frietjes of een barbecue. Knoflooksaus hoort erbij. Daarom deelt Kookfans nu het lekkerste recept met je. Als je deze geproefd hebt is die uit de supermarkt nooit meer goed genoeg. Durf jij dat risico te nemen?

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het bovenste kapje van de knoflookbol en zet hem in de ovenschaal. Besprenkel de bol met een beetje olijfolie en laat hem 45 minuten lang in de oven staan. Kijk na 30 minuten even of het goed gaat met de bol en hij gaar wordt. De tenen moeten zacht zijn.
  • Haal de knoflook als de tijd om is uit de oven en haal 4 teentjes uit de bol. Doe dit samen met de yoghurt en mayonaise in een blender of in de beker van een staafmixer. Pureer het fijn.
  • Snijd de bieslook in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de saus. Breng op smaak met een beetje peper en eventueel zout.

Eet smakelijk

Probeer deze sauzen ook eens:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: epicurious